top of page

Jak se nachystat na focení?

Tak tohle je velmi často kladená otázka. Co si mám nachystat, vzít s sebou nebo jak se obléct? Pojďme si to tedy shrnout. O říct si několik vět o tom, jak se nachystat, s čím počítat nebo na co se naopak raději vykašlat ;)

Po pravdě, tyto otázky slýchám nejčastěji od žen, a proto se budu v tomto článku věnovat více právě jim. Ale určitě jsou to tipy všeobecně platné nejen pro ně...

Oblečení


Šaty dělaj člověka.

To všichni víme. No jo, ale co si teda vzít na sebe? Já na to odpovídám jednoznačně – oblečte se tak, abyste se sama sobě líbila. Ideální je obléci se nadčasově a pohodlně.


Pohodlí je důležité, proto určitě nedoporučuju brát na focení nepohodlné oblečení, které vám sice sluší, ale nevydržíte v něm déle než hodinu, aniž byste mohla přestat myslet na to, jak vás ten zip vzadu škrábe apod. Na to se vykašlete a raději si vemte nějaký Váš oblíbený kousek z šatníku. Nicméně Vás samozřejmě nechci vybízet k tomu, abyste přišla na focení v teplácích :) Je zkrátka potřeba zvolit alespoň nějaký kompromis.

Ráda bych také vypíchla onu nadčasovost. Móda se mění a byla by škoda, abyste se fotky nechtěla později ukázat jenom proto, že na nich máte tu šílenou košili, která byla tenkrát takovým hitem. Ideální je se držet takové té klasiky, která bude vypadat dobře i za pár let. Určitě nic nepokazíte tím, že si vezměte osvědčené módní evergreeny (stálice). Oblečení volte také s ohledem na Vaši postavu.





Obecně doporučuji vzít si na sebe jednobarevné oblečení bez výrazných nápisů a vzorů. Ideální je obléct si bílé nebo černé tričko, které se dá různě kombinovat a doladit případnými doplňky.

A ještě jedna věc – nezapomeňte, že šaty nás vyjadřují a dělají z nás to, čím jsme. Ať už jste rocker, motorkář, drsňák, intelekuál, kravaťák nebo něžná duše?

Vlasy, pleť a líčení


Vlasy si upravte tak jak jste zvyklá a účes dobře zafixujte lakem na vlasy (vlasy pak nemají tendence tolik elektrizovat a nejsou na fotce "všude").


Myslete na to, že jakýkoliv zásah na kůži, znamená její zarudnutí – a to na fotkách nevypadá dobře. Proto různé pupínky nikdy nepokoušejte odstranit propichováním, mačkáním apod. v den focení. Naděláte tím více neplechy než užitku. Odretušovat malý pupínek není takový problém jako odretušování napuchlého červeného fleku.


Líčení volte raději střídmé a snažte se vyhnout výrazným stínům apod. Pokud nejste zvyklá se malovat, raději se domluvte s vizážistkou, která vám může nabídnout i tzv. "nahé" líčení, které na fotkách nebude skoro vidět, ale pomůže Vám pleť sjednotit a budete vypadat lépe a udržovaněji.




Doplňky, šperky, bižuterie


Jednoznačně doporučuji. Pomáhají oživit a alespoň nebudete působit příliš nudně. Navíc se dají rychle vyměnit a celkově změnit vizáž člověka. Raději si na sebe vemte jendobarevné bílé triko, rifle a spostu doplňků než dvoje šaty bez ničeho dalšího... Vhodné jsou nejen šperky, bižuterie (obzvlášť různé sady, korále apod.), ale skvěle může Váš outfit uživit např. šátek, sluneční brýle atd.





42 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Novorozenci

bottom of page